0
CUINA DELS MONESTIRS. LES CARTOIXES D'ESCALADEI I DE MONTALEGRE

CUINA DELS MONESTIRS. LES CARTOIXES D'ESCALADEI I DE MONTALEGRE

BAGES-QUEROL BLANCO, JORDI

17,00 €
IVA inclós
No disponible, consulti'ns
Editorial:
FARELL EDICIONS,EL
Any d'edició:
2018
Matèria
llibres de cuina
ISBN:
978-84-17116-07-1
Pàgines:
144
17,00 €
IVA inclós
No disponible, consulti'ns
Afegir a favorits

En el present llibre, hom podra coneixer les particularitats de lÕalimentacio cartoixana de la Catalunya de lÕedat moderna, a la vegada que sÕendinsara en la cuina dels monestirs catalans del segle XVIII. El lector trobara els elements de la cuina que han restat immutables i que formen part de la cuina tradicional catalana, aixi com, tambe, un receptari amb el conjunt de receptes que incorporen els dos llibres de cuina dÕEscaladei i de Montalegre. Finalment, hom trobara un apendix on podra aprofundir en el carisma de lÕorde i en lÕorganitzacio dÕuna cartoixa, tant pel que fa a la comunitat com al monestir. A comenaments del segle XVIII, es va escriure el "Llibre molt apte de govern de la Cartoixa de Montalegre", que ha restat inedit fins a dia dÕavui. Aquest manuscrit inclou un calendari anual de les festes significatives que se celebraven i dels plats especials que sÕhavien de servir, juntament amb les seves receptes. Aquesta part alimentaria, que anomenem Çllibre de cuinaÈ, sÕafegeix al conegut Llibre de cuina de Scala-Dei. Ambdos documents, separats per un segle, suposen un important testimoni del sistema alimentari catala de lÕedat moderna i, en concret, de lÕalimentacio del clergat regular.

Articles relacionats

  • ¡QUEMO!
    ¡QUEMO!
    NICOLAU, MARIA
    Las memorias de una cocinera que transita, como la cocina española en los últimos años, del mesón al restaurante de vanguardia. Esta es la historia de una joven que deja la facultad para entrar en una escuela de cocina al mismo tiempo que en España se desata la revolución gastronómica del siglo. El salto que hace la propia protagonista desde la fonda hasta la cocina de vanguard...
    Disponibilitat inmediata

    23,90 €

  • COCINA PARA CRECER
    COCINA PARA CRECER
    ORGILLÉS, RAQUEL
    El libro de recetas y alimentación que todas las familias necesitan: cocinar para grandes y pequeños nunca había sido tan sencillo. Raquel Orgillés se convirtió en madre soltera hace cuatro años. Desde entonces, comparte con su comunidad la experiencia de su cocina para que, con muchos o pocos en casa, la alimentación de la familia sea siempre algo sencillo y enriquecedor. En e...
    Disponibilitat inmediata

    19,90 €

  • EL ARTE DE UN BUEN ARROZ
    EL ARTE DE UN BUEN ARROZ
    HÉCTOR MEDINA @ELCHEFKENT
    Un libro imprescindible para todos los amantes del arroz.El valenciano Héctor Medina comparte en estas páginas todos sus trucos para que ninguna receta se te resista. Conocido en redes como @elchefkent, sabe de buena tinta que puedes llegar a preparar arroces de restaurante en tu propia casa con solo un puñado de conceptos claros, y te ofrece las claves para elegir el tipo de a...
    Disponibilitat inmediata

    19,95 €

  • PAN GALLEGO
    PAN GALLEGO
    LAVANDEIRA, EDU
    Los gallegos efectivamente somos en ocasiones reservados, humildes y no muy dados a presumir de nada. Hasta que toca hablar de pan. Ahí no hay reservas ni miramientos.Los gallegos no tenemos problemas en dividir el pan en dos categorías: lo que es pan y lo que no. Entre el segundo grupo se encuentra todo aquel pan que no sea gallego. "Eso no es pan ni es nada" es una frase que ...
    Disponibilitat inmediata

    22,95 €

  • CREMO!
    CREMO!
    NICOLAU, MARIA
    CREMO! La nova revolució de Maria Nicolau. Columna publica Cremo!, el nou llibre de Maria Nicolau. Reflexionsgastronòmiques de la cuinera més revolucionària dels últims anys.El fenomen que ha revolucionat la gastronomia. «Cremo!» és el crit d'alerta que s'etziba a les cuines professionals quan es carrega una olla que pesa o una paella amb oli roent quan passem pel costat d'un c...
    Disponibilitat inmediata

    23,90 €

  • PICAR Y DISFRUTAR
    PICAR Y DISFRUTAR
    ENRÍQUEZ, ELENA
    Recetas deliciosas y sin azúcares refinados para convertir nuestro desayuno, tentempié o picoteo en momentos especiales de los que disfrutar en el día a día.Muchos picamos algo para mantenernos con energía a lo largo del día, y las recetas que propone Elena en este libro se convertirán en el aliado perfecto contra la tentación de los ultraprocesados. Desde bowls, granolas y tos...
    Disponibilitat inmediata

    19,95 €