FRANCESC CAMBÓ

FRANCESC CAMBÓ

Editorial:
EDICIONS 62
Any d'edició:
ISBN:
978-84-297-8069-7
Pàgines:
960
24,90 €
IVA inclòs
Disponibilitat inmediata
afegir a la cistella

Francesc Cambó (1876-1947) va ser un polític destacat, un home de negocis d'èxit, un mecenes prominent i, a més, va tenir una vida sentimental força agitada.
Un polític amb una carrera fulgurant que representa millor que ningú el catalanisme que vol reformar Espanya per aconseguir l'autonomia. La seva involució conservadora coincideix amb quan es fa ric, multimilionari, i es converteix en el més destacat mecenes de la cultura catalana del segle XX. Fou el primer polític que contractà intel·lectuals —Pla, Soldevila, Bosch Gimpera, Gaziel, Riba, Fabra, Sagarra, etc.— per les seves empreses culturals. Es passava les nits llegint Plutarc o Titus Livi, que havia fet traduir al català, i contemplant els Botticelli que havia comprat. És un exemple clar de les complexes vinculacions entre els interessos econòmics i la política (advocat, assessor de bancs, president de la Compañía Hispano Americana de Electricidad fins a la seva mort, la més important companyia elwèctrica de Llatinoamèrica, que el va fer immensament ric).
Borja de Riquer ha reconstruït amb nova documentació la vida complexa, contradictòria i insòlita de Francesc Cambó i ens la presenta com una lectura apassionant.

Altres llibres de l'autor, autora

 • CAMBÓ
  Titulo del libro
  CAMBÓ
  RIQUER, BORJA DE
  Hacia 1930 todos quisieron ser Francesc Cambó. Auténtico protagonista de la vida política española, fue el más relev...

  26,90 €