0
EL CONVIT DEL TIRANT

EL CONVIT DEL TIRANT

CUINA I COMENSALITAT, DE L'EDAT MITJANA A FERRAN ADRIÀ

FÀBREGA JAUME

11,00 €
IVA incluido
No disponible, consultenos
Editorial:
PAGES EDITOR
Año de edición:
2007
Materia
Novelas
ISBN:
978-84-9779-520-3
Páginas:
128
11,00 €
IVA incluido
No disponible, consultenos
Añadir a favoritos

Darrere la cuina de Ferran Adrià hi ha un país i una història? Com menjaven i com es comportaven a taula els personatges de Tirant lo Blanc, els reis, els religiosos i els burgesos medievals? Qui va ser Mestre Robert, el cuiner més famós del seu temps? Per què mengem el que mengem? Què tenen a veure els menjars amb la religió, la classe social, el gènere? Quines són les normes de comensalitat en les diverses cultures? Què té a veure la cuina amb la dieta i el sexe? Totes aquestes preguntes, i moltes més, troben resposta en aquest brillant i suggestiu assaig de Jaume Fàbrega, escrit amb un estil alhora rigorós, àgil i divertit.

Artículos relacionados

  • ELS NOU LLIBRES
    ELS NOU LLIBRES
    COMPANY I NAVAU, FLAVIA
    En nom de tot el que està viu i morirà per estar viu una altra vegada i amb diferents formes se us demana que accepteu el que esdevé, que llegiu en els fets el que els fets expressen, que atorgueu a cada esdeveniment la seva veritable importància, que no és l’emoció que us provoca sinó els resultats que se’n deriven. Després de quasi una dècada de silenci, la Haru pren la parau...
    Disponibilidad inmediata

    27,90 €

  • LA VERGONYA
    LA VERGONYA
    ERNAUX, ANNIE
    PREMI NOBEL DE LITERATURA És un diumenge de juny. Els pares d'Annie Ernaux han tancat la cafeteria i disposen d'unes hores de descans, però comencen a discutir més i més fins que la violència esclata i el seu pare intenta matar la seva mare. L'Annie té gairebé dotze anys i ho presencia tot. Estranyament, aquell instant -els crits, el podall, la fúria incontenible- queda sepulta...
    Disponibilidad inmediata

    16,50 €

  • L'ÚLTIMA REINA
    L'ÚLTIMA REINA
    RAGEL, ÀFRICA
    Margarida de Prades fou l'última reina del Casal de Barcelona. Va poder salvar el regne? Martí l'Humà és un rei gran, vidu i que acaba de perdre el seu únic fill; així, doncs, el Casal de Barcelona es troba sense hereu al tron, sense ingressos i amb un sobirà sense rumb obstinat a legitimar el seu net Frederic, hereu il·legítim. La nova reina és vista per alguns com a part d'un...
    Disponibilidad inmediata

    23,90 €

  • ANIMALS INEXPRESSIUS
    ANIMALS INEXPRESSIUS
    MAS CRAVIOTTO, XAVIER
    Un nen prodigi que se sap de memòria les banderes i les capitals de tots els països del món i a qui conviden al programa televisiu amb més audiència del país. Una mare i un fill que arriben en un hotel isolat de muntanya fugint d’alguna cosa. Dos joves que caminen de matinada per una ciutat deserta. Un famosíssim actor retirat que concedeix una esperada entrevista després de mo...
    Disponibilidad inmediata

    20,00 €

  • TOQUEN A MATAR
    TOQUEN A MATAR
    SANTASUSAGNA, JORDI
    Una història d’amor, poder i anhel de llibertat en plena epidèmia de la pesta negra a la Cardona del segle XIV Any 1348. La Blanca i el seu pare arriben a Cardona fugint d'una Manresa on ja hi ha els primers casos de la pesta negra, amb l'esperança de reconstruir les seves vides amb el poc que els queda. A la seva arribada, tots els ciutadans són cridats a la plaça per presenci...
    Disponibilidad inmediata

    22,90 €

  • GERMINAL
    GERMINAL
    ZOLA, ÉMILE
    El jove Étienne Lantier arriba a la ciutat minera de Montsou, al nord de França, buscant la manera de guanyar-se la vida. Allí es fa amic del vell miner Maheu, que li troba un lloc on dormir i li aconsegueix una feina empenyent les carretes per treure el carbó de la mina. La situació d’opressió i explotació que hi viu, però, i les lectures d’inspiració socialista que ocupen el...
    Disponibilidad inmediata

    29,95 €

Otros libros del autor

  • 100 PLATS INDISPENSABLES DEL CUINA CATALANA
    100 PLATS INDISPENSABLES DEL CUINA CATALANA
    FÀBREGA JAUME
    La cuina catalana --repetidament, a través de Ferran Adrià i Joan Roca-- ha estat declarada la primera del món. En aquest llibre, a manera de "cànon", hi descobrirem quins són els plats indispensables d'aquesta cuina, els que han inspirat els grans cuiners, que formen de la nostra memòria palatal històrica i de la nostra vida, i fins i tot alguns dels que cuinen els grans xefs....
    No disponible, consultenos

    14,90 €

  • 100 PLATS INDISPENSABLES DE LA CUINA CATALANA
    100 PLATS INDISPENSABLES DE LA CUINA CATALANA
    FÀBREGA JAUME
    La cuina catalana --repetidament, a través de Ferran Adrià i Joan Roca-- ha estat declarada la primera del món. En aquest llibre, a manera de "cànon", hi descobrirem quins són els plats indispensables d'aquesta cuina, els que han inspirat els grans cuiners, que formen de la nostra memòria palatal històrica i de la nostra vida, i fins i tot alguns dels que cuinen els grans xefs....
    No disponible, consultenos

    6,95 €

  • L'ESSÈNCIA DE LA CUINA CATALANA
    L'ESSÈNCIA DE LA CUINA CATALANA
    FÀBREGA JAUME
    En aquest llibre, Jaume Fàbrega, un dels crítics gastronòmics més importants dels territoris de llengua catalana, ens ofereix, no tan sols les receptes que conformen el corpus bàsic de la cuina catalana, sinó també les seves histories, les seves anècdotes i el que n?han dit els principals autors de la nostra literatura. Teniu, doncs, a les vostres mans l?essència de la nostra...
    No disponible, consultenos

    16,50 €

  • MANUAL DE GASTRONOMIA
    MANUAL DE GASTRONOMIA
    FÀBREGA JAUME
    Aquest és un llibre que vol contestar preguntes: totallò que volíeu saber sobre gastronomia i de què no teníeu resposta. Els diversos capítols plantegen i donen resposta a preguntes com "de què parlem quan parlem d'alimentació?" o "per què mengem el que mengem?", fan una descripció de la teoria del gust i una iniciació al tast dels aliments i begudes, expliquen les diverses tèc...
    No disponible, consultenos

    14,40 €

  • CATALUNYA PER SUCAR-HI PA
    CATALUNYA PER SUCAR-HI PA
    FABREGA JAUME
    No disponible, consultenos

    20,00 €

  • LA CUINA DEL PEIX
    LA CUINA DEL PEIX
    FABREGA JAUME
    De l'humil i deliciós lluç arrebossat, a l'aristocràtica caldereta de llagosta. El reconegut historiador i gastrònom Jaume Fàbrega ens convida a fruir del peix i el marisc en qualsevol ocasió: un dinar improvisat, un àpat informal, o un sopar per qued ...
    No disponible, consultenos

    16,70 €