POLITICA 2.0

POLITICA 2.0

Editorial:
BROMERA
Año de edición:
ISBN:
978-84-9824-663-6
Páginas:
208
Colección:
022010
17,00 €
IVA incluido
No disponible, consultenos

Fa temps que es parla del terme 2.0 aplicat a la política, però què vol dir realment i quina és la seva aplicació a Europa, i més concretament, a Catalunya?Web d'Ernest Benach sobre el llibreLa societat està canviant, ara ens comuniquem on-line i la informació al minut fa que es recuperi el valor de la crítica, de la implicació, de la participació i la responsabilitat personal. En aquest context, Ernest Benach, president del Parlament de Catalunya, fa una definició ben clara de la política 2.0: «aquella que, assumint la nova filosofia social i utilitzant de manera correcta les noves tecnologies, permetrà fomentar una vertadera democràcia deliberativa i recuperar la credibilitat dels polítics.»

Ernest Benach ens mostra i analitza experiències polítiques, culturals, socials i també personals al voltant de la política 2.0 i les noves tecnologies. Amb un to personal, didàctic però punyent quan cal, l'autor esperona els ciutadans a participar i involucrar-se en la construcció de la nació catalana del segle XXI, i als polítics a parlar «no per a la gent, sinó amb la gent».

«Amb aquest llibre, Benach fa una aportació important a la història de la internet catalana i es converteix en el polític que més ha experimentat en primera persona i de manera sincera les eines de la web social i participativa (...) La contribució, però, no es limita a la seva faceta individual. Aquest llibre és també un bon memoràndum de la revolució que Benach ha liderat al Parlament de Catalunya, convertit avui en una cambra legislativa avançada, moderna i innovadora.» [del pròleg de Saül Gordillo]Ernest Benach i Pascual

Nascut a Reus el 1959 és president del Parlament de Catalunya des del 2003. Comença a participar en la vida associativa i política a la dècada dels 70 i l'any 1987 entra a fomar part d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). Ha estat tinent d'alcalde i regidor de l'Ajuntament de Reus (1987-2001) on va dirigir diverses àrees i també societats municipals. Des del 1992 és diputat al Parlament per la circumscripció de Tarragona. L'any 2005 presideix la Conferència d'Assemblees Legislatives Regionals Europees (CALRE) i des d'aleshores ha format part del seu Comitè Permanent. Com a president del Parlament ha impulsat el programa Parlament 2.0, creat amb l'objectiu de posar la cambra catalana a la xarxa i potenciar la interrelació amb la ciutadania.