OMBRES INESTABLES

OMBRES INESTABLES

Editorial:
VARIS
Año de edición:
Materia
poesia
ISBN:
978-84-608-3489-2
Páginas:
198
15,00 €
IVA incluido
No disponible, consultenos

Josep Vilà i Teixidó, l’enginyer, el poeta,… ens deixa entrar en el seu món, però no ens deixa respirar: ens travessa de cap a peus. Profeta que fa parlar als déus, que els hi parla amb familiaritat, que els sotmet a un interrogatori sense compassió. Sensual, tendre, místic. Poemes tangibles, corporis, sensuals, transcendents. La cristal·lització dels instants sota un ritme trepidant.

Al pròleg, l’astròloga (…i fil·lologa) Gemma Blat, parlant d’ell diu:
“Fer un poemari titulat “Ombres inestables” és la voluntat del poeta per connectar amb aquella part més profunda d’ell mateix, que de tan fonda fins i tot apareix ennuvolada, plena de boires, amagada, tergiversada... però a la qual el poeta, amb la seva mirada més neta i primigènia, vol arribar-hi...
M’atreveixo a dir que el poeta segueix el dictat de les seves paraules, talment com si fossin revelades, d’allò que no sempre està a l’abast de la consciencia, i que té fins i tot continguts místics.
És en aquest viatge a les profunditats, on en Josep Vilà dibuixa i desdibuixa la seva ànima en l’ombra. I això ens arriba a nosaltres des de l’autenticitat, sense màscares ni subterfugis, tal com raja i tal com sent, que per alguna cosa un poeta no enganya i, per sobre de tot, és.”